Pentru a avea putea naviga in Sex Shop trebuie sa aveti peste 18 ani! (continut pentru adulti)

 Actul sexual - tehnici sexuale

  Actul sexual cu preludiu

      Barbatul si femeia tind spre unitate spirituala si fizica. Actul sexual este o unire fizica intre barbat si femeie, conditionata de un anumit context social, de anumite nevoi de natura psihologica, dar si reproductiva. In urma acestui proces de unire sexuala se obtine un sentiment de fericire, de tot intreg. Preludiul reprezinta prima faza a actului sexual si mai este intalnita si sub numele de faza de excitatie. El consta din pregatirea reciproca a partenerilor, prin tandrete si mangaieri. In acest timp, un rol important il au excitantii fizici: vizuali (aspectul interiorului in care se desfasoara actul, lenjeria intima, imagini erotice, arta erotica, prezenta jucariilor erotice), olfactivi (aromele uleiurilor de masaj, lumanari parfumate, gustativi (fructe, frisca, stimulente etc.). Manifestarile din timpul preludiului sunt extrem de variate, variind de la simplul sarut pana la adevarate jocuri erotice care trezesc cele mai tulburatoare senzatii. Un preludiu placut deschide calea unui act sexual propriu zis placut. De la sarut pana la masaj, de la muscatura pana la sex oral, drumul parcurs in preludiu este deschis atat cat cei doi parteneri vor sa fie.
      Din punct de vedere al reactiilor fiziologice, preludiul se caracterizeaza prin urmatoarele reactii:
   -la femeie, clitorisul se incordeaza, labile mari se deschid, toata zona genitala este puternic vascularizata ceea ce duce la cresterea sensibilitatii, peretii vaginali secreta un lichid mucoid transparent, umezind vaginul si orificiul de patrundere in el.
   - la barbat, penisul isi mareste volumul si se ridica, erectia fiind insa instabila. Erectia in aceasta faza alterneaza cu faze usoare de slabire in functie de cresterea sau scaderea excitatiilor fizice, imaginatie sexuala si actiune sau poate fi intrerupta de factori externi. Testicolele se ridica reflexiv, epiteliul scrotului devine mai tare.


  Actul sexual propriu-zis

      Actul sexual propriu zis este actul prin care barbatul si femeia se acupleaza, ceea ce permite fecundarea si deci reproducerea.
Dincolo de implicatiile reproductive pe care le are, actul sexual este extrem de placut, de aceea se vorbeste din ce in ce mai des de necesitatea de a-i oferi partenerului placerea, fara de care nu se poate obtine acea armonie si satisfactie personala.
      In urma cresterii excitatiei barbatul simte nevoia de a introduce penisul in vagin, iar femeia - dorinta de a-l primi. Urmeaza apoi miscarile de coit (frecari), a caror intensitate depind de mai multi factori. In aceasta faza, numita de platou, femeia si barbatul traiesc pe deplin si constient acea stare de contopire si de voluptate.
      Reactiile fiziologice din aceasta faza sunt urmatoarele:
   - creste tensiunea arteriala, pulsul se accelereaza, voluntar sau involuntar se incordeaza muschii din regiunea abdominala, pieptul la femei. La multe femei, mameloanele glandelor mamare ating cel mai inalt grad de incordare. Sanii femeilor isi maresc volumul cu 1/3 sau 1/4  mai ales la femeile tinere. Uneori se observa o inrosire a pielii, care se raspandeste  incepand cu zona epigastrala, sani, ceafa, iar dupa orgasm se retrage in consecutivitatea inversa. Clitorisul se retrage sub preputiu, reducandu-si volumul. In labiile mari are loc o vasoldilatatie venoasa, acestea se maresc putin, labiile mici isi maresc volumul de 2-3 ori, devenind de culoare rosu-inchis. La femeile frigide sau insuficient excitate, aceasta culoare a pielii lipseste. Glandele Bertholin incep sa secrete o secretie care favorizeaza alunecarea. Corpii cavernosi si muschii treimii inferioare a vaginului formeaza o manseta, micsorand astfel diametrul vaginal, aproximativ la jumatate si cuprinzand strans, dar elastic, organul sexual al barbatului. In paralel se constata o marire a vaginului spre interior.
   - la barbati, se constata o crestere considerabila a penisului, indeosebi a glandului si o modificare a culorii spre rosu aprins. Se constata si o marire a volumului testiculelor, precum si o apropiere a acestora de perineu. Concomitent se observa aparitia a doua trei picaturi de lichid mucoid, secretat de glandele lui Cowper.
      Faza urmatoare este culminarea actului sexual sau orgasmul. In numai cateva secunde se constata o descarcare intensiva a sistemului nervos muscular si circulator. Senzatia fizica de voluptate actioneaza atat de puternic, incat in timpul producerii orgasmului toate gandurile, sentimentele si senzatiile care stapaneau persoana inainte de actul sexual se sterg pentru un timp. In perioada orgasmului si a clipelor ce il precedeaza, barbatul si femeia au tendinta de a fi foarte apropiati. Barbatul cunoaste orgasmul in momentul ejacularii, in timp ce femeia poate avea mai multe orgasme in timpul aceluiasi act sexual. Daca in timpul actului sexual nu se produce orgasmul, cele mai multe persoane traiesc sentimental de insatisfactie, nervozitate, iar uneori chiar dureri in zona organului genital si a bazinului.
      Din punct de vedere fiziologic, orgasmul este caracterizat de urmatoarele reactii:
   - incordarea si contractarea muschilor ating punctul suprem, participand chiar si muschi ai fetei si periferici. Muschii fesieri si sfincterul anal se contracta. Respiratia este scurta, tensiunea arteriala este maxima, pulsul atinge 180 batai/minut, astfel incat orgasmele puternice sunt insotite de un efort scurt, dar intens, al inimii si organelor circulatorii, pe care insa un om sanatos le suporta usor. Aproape toate procesele fizice care au loc in timpul orgasmului sunt lipsite de controlul si dirijarea constienta. Desi participarea este a intregului organism, organele sexuale sunt locul in care se concentreaza senzatia de voluptate. La barbati intr-o masura mai mare decat la femei, atingand punctual culminant in primele 2-4 secunde de la prima ejaculare. La femei, se produc contractii ritmice, care dureaza intre 20-60 de secunde. Femeia poate invata sa contribuie la producerea orgasmului, contractand muschii vaginului (vezi bile).
      Ultima faza a actului sexual este cea denumita de involutie, adica de revenire la normal. Pe cat de placuta este starea de  orgasm, pe atat de neplacuta este lipsa acestuia. Sentimentul satisfactiei care apare in starea de involutie depinde in mod considerabil de comunicarea spirituala dintre cei doi parteneri. Daca aceasta componenta afectiva lipseste, desi actul sexual se poate efectua, din punct de vedere al evolutiei fizice normale, se poate sfarsi fara sentimentul satisfacerii interioare. Cu siguranta actul sexual are drept scop producerea orgasmului la ambii parteneri, dar nu constituie totusi expresia unica a unirii sexuale. Sentimentul unitatii trait in procesul actului sexual, umple de fericire sufletele ambilor parteneri, trezind satisfactia si gratitudinea reciproca.


  Sexul oral

      Sexul oral este o practica sexuala prin care stimularea organelor genitale feminine sau masculine se realizeaza cu gura si limba. Este o practica foarte veche si foarte raspandita. Studiile arata ca aceasta practica este adoptata de foarte multe cupluri, indiferent de varsta. Este adevarat ca este intalnita la peste 90 % din cuplurile sub 25 de ani, dar si cuplurile mai in varsta incearca uneori chiar si pentru prima data.
      Sexul oral este un mod excelent de preludiu, dar si o modalitate excelenta de excitare a partenerului pana la orgasm.
      Sexul oral este denumit stiintific in doua moduri, in functie de persoana care realizeaza aceasta manevra:
    cunillingus - reprezinta stimularea orala a organelor genitale feminine;
    felatie - reprezinta stimularea orala a organelor sexuale masculine.
      Cuplurile care practica sexul oral il vad ca pe ceva normal si foarte placut, o metoda de excitare extrem de intensa. Pe de alta parte foarte multe cupluri declara ca practicarea sexului oral este dincolo de placerea extraordinara, un semn de incredere si apropiere maxima a celor doi parteneri. Multe cupluri au semnalat o comunicare mai buna in cuplu, dupa practicarea sexului oral. Desi foarte multe cupluri il adora, sexul oral nu este acceptat de toata lumea.
      Pentru a se crea o imagine de ansamblu obiectiva asupra sexului oral, trebuie lamurite anumite aspecte.
      Un lucru esential in practicarea sexului oral este igiena corporala stricta. Intrucat in timpul sexului oral exista un schimb permanent de fluide, exista riscul contaminarii cu boli cu transmitere sexuala. Dincolo de acest risc, practicarea sexului oral cu o persoana a carei igiena intima nu este corespunzatoare, nu este nicidecum o placere. Atat timp cat nici una din cele doua persoane implicate nu prezinta o rana deschisa in gura, sexul oral este lipsit de riscuri.
      Chiar si in situatii cand problemele semnalate nu exista, tot sunt cupluri care nu agreaza sexul oral. Acest lucru se intampla din mai multe motive:
    datorita ideilor preconcepute ca sexul oral ar fi ceva nepermis, unele persoane, mai ales femeile, resping idea din teama de a nu fi catalogate gresit. Pe de alta parte barbatii nu indraznesc sa abordeze subiectul. O buna comunicare intre parteneri poate insa depasi aceasta bariera.
    exista persoane care nu agreaza mirosul si mai ales gustul spermei sau al fluidelor vaginele (nefiind vorba de mirosuri neplacute datorate igienei necorespunzatoare sau afectiunilor genitale). Totusi, ideea sexului oral nu le displace, iar pentru aceste situatii sunt recomandati lubrifiantii speciali pentru sex oral (vezi lubrifianti pentru sex oral), care au mirosuri si gusturi foarte placute. 
   multe femei sunt speriate ca penisul ar putea provoca sufocarea, dar acest impediment poate fi evitat prin abordarea anumitor pozitii si mai ales prin exersarea in timp.
      Sexul oral este foarte placut atat timp cat este liber consimtit de ambii parteneri. In situatia in care numai unul din parteneri doreste acest lucru pot aparea probleme grave, mai ales de ordin psihologic, care pot produce traume psihice majore. Discutiile si mai ales o buna informare asupra acestui aspect vor evita aparitia situatiilor neplacute in cuplu.

   Cunillingus
      Cunillingus-ul reprezinta stimularea organelor genitale feminine cu gura sau limba. Este o metoda de stimulare extrem de placuta pentru femeie. Stimularea poate fi facuta atat asupra clitorisului, dar si prin usoara penetrare vaginala cu limba. Stimularea  trebuie sa fie delicata, tehnica necesitand rabdare si mult exercitiu. Daca vei sti sa asculti corpul partenerei, acesta te va conduce singur si vei sti ce ai de facut. O tehnica perfecta nu exista, depinde doar de comunicarea dintre cei doi parteneri. Exista femei care vorbesc despre ceea ce le place si ce nu, dar foarte multe dau de inteles prin modul in care reactioneza, daca o manevra trebuie continuata, intensificata sau oprita.
      De asemenea exista femei care prefera si o altfel de stimulare, concomitenta celei orale. In acest caz, folosirea degetelor sau a unui dildo (vezi dildo), sporesc placerea si asigura un orgasm fulminant.
      O alta practica agreata in timpul sexului oral este folosirea fructelor, a mierii, sampaniei etc. (food-sex, vezi lenjerie pat latex). Folosirea acestor ingrediente face ca sexul oral sa devina si mai incitant, mai gustos , iar senzatiile de neegalat.
      In concluzie, orice este permis in cazul sexului oral, atat timp cat cei doi parteneri isi doresc asta si cat acest lucru este practicat cu responsabilitate in ceea ce priveste sanatatea cuplului.

   Felatia
      Felatia reprezinta stimularea organelor sexuale masculine cu gura sau limba.  Este o metoda de stimulare pe care orice barbat o agreaza, datorita placerii extreme pe care o provoaca. La fel ca si in cazul cunillingus-ului nu exista o tehnica general valabila. Experienta se castiga prin practica, prin explorarea penisului si evaluarea reactiilor partenerului. Foarte multi barbati raspund la ritm si presiune. Un masaj puternic si constant cu buzele poate fi de ajuns pentru a obtine reactia dorita. Datorita mobilitatii extrem de mari a limbii, stimularea orala poate fi extrem de variata. O problema pe care o ridica felatia este sperma. Foarte multe femei nu agreaza gustul spermei si de aceea nu agreaza nici ejacularea in interiorul cavitatii bucale. Daca pentru barbat acest lucru este cu siguranta extrem de placut, acceptarea de catre femeie este o optiune personala si ar trebui acceptata ca atare. Folosirea lubrifiantilor pentru sex oral  (vezi lubrifianti pentru sex oral) poate indeparta aceasta problema. Datorita mirosului si gustului extrem de placute pe care acestia le au, gustul natural al spermei este atenuat si felatia poate deveni absolut delicioasa.
      La fel ca si in cazul cunillingus-ului, orice este permis in timpul felatiei atat timp cat cei doi parteneri consimt acest lucru. 
      Toate aceste informatii nu sunt o pledoarie in favoarea sau in defavoarea sexului oral. Practicarea sexului oral este o optiune a fiecarei persoane, insa echipa sex shop-ului BestErotic isi doreste o cat mai corecta informare a publicului.


  Sexul anal

      Sexul anal consta in penetrarea anusului (de fapt a rectului, a carui terminatie exterioara este anusul) si desi este inca un subiect considerat tabu, este foarte practicat. Inainte de a cataloga aceasta practica sexuala ca fiind acceptabila sau nu, este important de aflat de ce practica oamenii sexul anal, cum se realizeaza si mai ales ce consecinte poate provoca. Indiferent de acceptarea sau dezaprobarea acestor practici sexuale, este o certitudine ca acestea exista si de aceea o buna informare a cititorilor va conduce la cea mai corecta atitudine vis-a-vis de acest subiect. Pentru foarte multe persoane anusul si zona inconjuratoare reprezinta zone foarte erogene, chiar cele mai erogene zone ale corpului. Este justificata aceasta consideratie sau este doar o deviatie de comportament sexual, asa cum multi o considera?

   Anatomia anusului si a rectului
      Rectul este segmental terminal al aparatului digestiv, situat in pelvisul osos. Anusul este orificiul prin care rectul se deschide la exterior si este controlat voluntar, datorita prezentei fibrelor musculare striate. Rectul este un organ muscular, foarte bine vascularizat si inervat. Rectul este o cavitate virtuala care devine reala in momentul defecatiei. Datorita prezentei multor terminatii nervoase la acest nivel, stimularea acestei zone provoaca placeri deosebite (detalii suplimentare -intreaba sexologul). Rolul fiziologic al rectului este de a depozita materiile fecale, de aceea, mucoasa acestuia, care prezinta falduri, prezinta numeroase bacterii, care nu pot fi indepartate nici prin cea mai stricta igiena. De aceea sexul anal trebuie realizat numai cu prezervativ!

   Modalitati de stimulare anala
      Analingus reprezinta stimularea orala (cu limba), a anusului si zonei inconjuratoare. Desi este foarte placuta, este riscanta datorita prezentei florei bacteriene de la acest nivel, care poate produce infectarea cu aceste bacterii.
      O alta varianta de stimulare anala este usoara atingere a partenerului cu degetul sau un dildo anal (vezi dildo) in timpul sexului oral, vaginal. Prin penetrarea usoara cu degetul sau dildo-ul se pot obtine senzatii mai puternice si astfel se si pregateste zona pentru o eventuala penetrare profunda ulterioara. In acest caz este recomandata utilizarea unui lubrifiant anal pe baza de apa (vezi lubrifianti), care are proprietatea de a relaxa musculatura si a favoriza alunecarea.
      La fel de placuta poate si penetrarea interfesiera, ca o alternativa a vaginului femeii. Practic cele doua fese se strang intre maini si se creaza un fel de manson in care barbatul poate ajunge la orgasm prin frecare. Ejacularea in acest mod este lipsita de riscul unei sarcini, cu conditia ca sperma sa nu se scurga apoi in vagin.

   Penetrarea anala
      Penetrarea anala propriu zisa trebuie sa respecte anumite conditii. Datorita florei bacteriene despre care s-a amintit anterior, practicarea sexului anal necesita o igiena stricta, o alimentatie corespunzatoare (detalii suplimentare - intreaba sexologul) si obligatoriu folosirea prezervativului. De asemenea, chiar si in cazul folosirii prezervativului nu se face sex vaginal cu acelasi prezervativ cu care s-a facut sex anal. Prezenta prezervativului este necesara pentru ca prin sexul anal exista riscul transmiterii bolilor cu transmitere sexuala. De asemenea, un alt risc al practicarii frecvente a sexului anal este relaxarea sfincterului anal extern care poate duce la incontinenta.
      O alta problema ridicata de sexul anal este durerea. In mod normal sexul anal nu ar trebui sa doara. Daca apare durerea inseamna ca nu s-a facut ce trebuie. Sexul anal necesita o excitare corespunzatoare, lubrifiant anal si mai ales multa rabdare. Daca nu exista consimtamantul celor doua parti, sexul anal nu trebuie practicat .
      Sexul anal dincolo de aceste inconveniente, este preferat atat de femei cat si de barbati. In primul rand faptul ca e un subiect tabu ii incita pe multi sa incerce macar o data in viata. De asemenea, pentru relatiile de lunga durata, poate fi un condiment menit sa revigoreze relatia. Dincolo de idea de experiment, senzatiile provocate de penetrarea anala sunt deosebite de orice alta senzatie, tocmai datorita bogatei inervatii de la acest nivel. Pentru barbati penetrarea anala este placuta, pentru ca in acest mod este stimulata prostata, cu care rectul se afla in contact prin intermediul unei lame fibroase (fascia prostatoperitoneala a lui Denenvilliers).

      Un rol important pentru realizarea sexului anal fara probleme, este pozitia. Partenerul trebuie sa fie cat mai relaxat, lubrifierea cat mai optima iar penetrarea usoara, fie cu degetul, fie cu un dildo special anal, pana ce anusul se pragateste. Cand anusul este relaxat se poate penetra cu penisul, dar cu miscari foarte lente. Unele persoane prefera sa fie deasupra, pentru a controla penetrarea. O alta pozitie descrisa ca optima sexului anal este cea in genunchi, penetrarea realizandu-se pe la spate, sau intins pe o parte cu penetrare laterala. Nu exista o anumita pozitie standard pentru sexul anal, orice pozitie care asigura o relaxare maxima poate fi considerata propice sexului anal. Indiferent de pozitie insa, penetrarea nu trebuie sa fie brusca, deoarece se pot produce leziuni. De asemenea este interzisa penetrarea daca exista leziuni ale anusului sau ale degetului, penisului.
      Toate aceste informatii nu sunt o pledoarie in favoarea sau in defavoarea sexului anal. Practicarea sexului anal este o optiune a fiecarei persoane, insa echipa sex shop-ului BestErotic isi doreste o cat mai corecta informare a publicului.


  Masturbarea

      Nici o alta forma de activitate sexuala, in afara de copulatie nu este la fel de raspandita ca autoexcitatia sau masturbarea (masturbatie). Desi este foarte des practicata, parerile despre masturbare sunt impartite. Daca in adolescenta masturbarea este o modalitate de cunoastere a propriei sexualitati, in cazul adultilor aceasta poate capata mai multe forme, existand posibilitatea de a ajunge la un comportament nociv, anormal sau pervers.
      Pentru o nuantare a acestor situatii, trebuie clarificate motivele pentru care anumite persoane adulte practica masturbatia.
      In primul rand sunt barbati care temporar sau, in general, nu au posibilitatea de a intretine relatii sexuale, relatii de dragoste, desi le doresc (barbati vaduvi, barbati care sunt nevoiti sa stea departe de partenere, barbati cu partenere bolnave, barbati care reusesc greu sa-si gaseasca o partenera etc.). Exista barbati care reusesc sa se abtina destul de mult timp fara a intampina prea mari dificultati si fara sa sufere, in special cei care au o dorinta sexuala diminuata. Pentru altii insa este nevoie de o mare stapanire de sine si un mare consum energetic. Aproape fiecare persoana se poate abtine temporar de la viata intima (abstinenta), inlocuind necesitatile instinctuale cu activitati de distragere. Daca insa libidoul nu se soldeaza cu polutia si orgasmul de noapte, abtinerea (abstinenta) de durata poate deveni chinuitoare si se poate ajunge chiar la tulburari psihice, agitatii, irascibilitati, dereglari ale somnului si reducerea capacitatii de munca. In astfel de cazuri, nu exista obiectii nici de natura medicala si nici etice impotriva masturbatiei. Dimpotriva, masturbatia il va ajuta sa depaseasca tulburarile mai sus mentionate, devenind un mijloc de preintampinare a unor consecinte condamnate de lege.
      Din punct de vedere statistic, peste 60% din femeile active sexual au practicat masturbatia, iar in cazul barbatilor procentul este de 90%. Aceasta diferenta intre barbati si femei apare desigur datorita faptului ca libidoul femeii este mai puternic in contact cu partenerul, fiind deci mult mai strict supus tabuului social decat cel al barbatului.
      Femeile recurg la masturbatie din diverse motive: barbatul este impotent, voluptatea obtinuta prin autoexcitatie este mai mare (barbatul este nepriceput in efectuarea coitului), inhibarea excesiva si complexul inferioritatii, subdezvoltarea personalitatii, ramanand la stadiul de infantilitate, frica de boli venerice sau graviditate, tendinta de a scapa de excitatie cu ajutorul imaginatiei patologice.
      Autoexcitatia inspira ingrijorare in momentul in care este preferata contactului cu partenerul. In cazuri particulare, obisnuinta de a practica ani la rand masturbatia poate creea dificultati in momentul trecerii la satisfactia prin coit. Cand masturbatia devine deprindere, ea distanteaza partenerii, contribuie la instrainare interioara si izolare sociala. Pe de alta parte, masturbatia este practicata de multe cupluri ca si joc erotic, ce stimuleaza imaginatia si intretine viu focul pasiunii.
      Exista numeroase metode de masturbare, atat pentru femei cat si pentru barbati (vagine artificiale, penisuri artificiale).
      Toate aceste informatii nu sunt o pledoarie in favoarea sau in defavoarea masturbatiei. Practicarea masturbatiei  este o optiune a fiecarei persoane, insa echipa sex shop-ului BestErotic isi doreste o cat mai corecta informare a publicului. Comportamente sexuale

  Homosexualitatea

      Homosexualitatea ca si comportament sexual reprezinta atractia fizica si emotionala fata de indivizi de acelasi sex. Exista homosexualitate masculina (homosexualitate) si homosexualitate feminina (lesbianism).
      In cazul barbatilor, homosexualitatea este definita, fireste, ca o atractie fizica si emotionala fata de un alt barbat. De departe, insa, situatia nu este foarte clara. Exista barbati homosexuali care au avut ca partener o femeie, dar si barbati care simt placere in actul sexual cu partener de acelasi sex, insa nu se declara homosexuali.
      Factorii care determina homosexualismul sunt numerosi si de aceea nu exista un comportament specific homosexualilor. Motivatiile unui comportament homosexual sunt:
   - hormonala: deficienta sau surplusul de hormoni masculini sau feminini;
   - neurologica: un dezechilibru neurochimic la nivelul creierului;
   - genetica: datorita unor mutatii genetice, sexul genetic difera de sexul gonadic;
   - conjuncturala: de ordin psihologic, cel mai des intalnita. Episoade deosebite in stadiul de dezvoltare psihosocial.
      Desi statisticile nu sunt foarte concludente se pare ca peste 10% din populatia globului este homosexuala. Desi o minoritate, homosexualii exista, nu pot fi ignorati, sunt organizati in comunitati care in anumite tari au reusit sa beneficieze inclusiv de o legislatie care sa le confere drepturi si indatoriri. Dincolo de implicatiile de ordin etic, social, homosexualitatea ca fenomen trebuie privita obiectiv si tolerant.
      Toate aceste informatii nu sunt o pledoarie in favoarea sau in defavoarea homosexualitatii. Homosexualitatea  este o optiune a fiecarei persoane, insa echipa sex shop-ului BestErotic isi doreste o cat mai corecta informare a publicului.


  Lesbianismul

      Lesbianismul este definit ca fiind atractia fizica si emotionala a unei femei fata de alta femeie. Ca si in cazul homosexualitatii masculine, orientarea sexuala este cel mai probabil rezultatul unei interactiuni complexe de factori de mediu, psihosociali si biologici.
      Motivatiile unui comportament homosexual feminin sunt:
   - hormonala: deficienta de hormoni feminini;
   - neurologica: un dezechilibru neurochimic la nivelul creierului;
   - genetica: datorita unor mutatii genetice, sexul genetic difera de sexul gonadic;
   - conjuncturala: de ordin psihologic, cel mai des intalnita. Episoade deosebite in stadiul de dezvoltare psihosocial.
      In societate lesbianismul este mai usor acceptat decat homosexualitatea  masculina. Cele mai comune contacte intre femei sunt sexul oral si masturbarea reciproca, dar exista si lesbiene care folosesc vibratoare sau dildo-uri.
      Toate aceste informatii nu sunt o pledoarie in favoarea sau in defavoarea lesbianismului. Lesbianismul  este o optiune a fiecarei persoane, insa echipa sex shop-ului BestErotic isi doreste o cat mai corecta informare a publicului. 


  Bisexualitatea

      Bisexualitatea se defineste ca atractia fizica si emotionala si fata de barbat si fata de femeie. Aceasta comunitate este mai redusa decat cea a homosexualilor si poate cea mai marginalizata, deoarece bisexualii se confrunta atat cu reticenta din partea societatii cat si cu dezaprobarea comunitatilor de homosexuali, care ii acuza ca nu au curajul sa-si recunoasca adevarata sexualitate. Disfunctii sexuale la femei

  Absenta libidoului la femei

      Apatia sexuala este una din cele mai frecvente probleme semnalate de clinicile de terapie sexuala. Cea mai importanta cauza a dorintei sexuale inhibate o constituie problemele din interiorul unui cuplu: una dintre persoane nu se simte intim apropiata de cealalta, o problema de comunicare intre cei doi, lipsa afectiunii dintre cei doi care conduce la o lipsa a contactului sexual, foarte putin timp petrecut impreuna. Prima forma de manifestare a apatiei sexuale se datoreaza unei atitudini negative fata de contactul sexual sau unor experiente sexuale traumatice (viol, incest, abuz sexual). De asemeni o dereglare hormonala, starile de depresie si stress, sau oboseala excesiva pot influenta nivelul dorintei sexuale. In afara de acestea, nivelul dorintei sexuale mai poate fi influentat de boli sau deficiente de natura sexuala. O persoana care nu are orgasm sau are dureri in timpul actului sexual, probleme ale erectiei, ejaculari tarzii isi poate pierde interesul fata de viata sexuala. Aceasta persoana va asocia contactul sexual cu esecul sau lipsa placerii. Persoanele care au fost supuse in copilarie unor abuzuri sau care au o casnicie lipsita de intimitate emotionala sunt foarte expuse acestui risc.
   Prevenire:
      O metoda eficienta de combatere a apatiei sexuale este acordarea unei atentii mai mari clipelor de intimitate nonsexuala. Clipele romantice sau activitatatile fara incarcatura sexuala pot fi de mare ajutor pentru o relatie.


  Anorgasmia

      Absenta orgasmului la femei mai poarta numele de anorgasmie. Anorgasmia este absenta totala a destinderii sexuale. Trebuie clarificata diferenta intre frigiditate si anorgasmie, deoarece de multe ori cei doi termeni sunt confundati. Exista femei care nu sunt frigide, deoarece au dorinta sexuala, traiesc actul sexual, apropierea fizica motivata cu senzatii de excitatie si placere, dar nu se bucura de voluptatea orgasmului. Aici este vorba de anorgasmie. Desi exista o  interdependenta intre aceste dereglari este incorect ca femeile anorgastice sa fie considerate frigide.


  Vaginismul

      Vaginismul consta in contractii dureroase, involuntare ale musculaturii ce inconjoara intrarea in vagin, este o cauza rara de dispareunie. Aceasta este un raspuns conditionat la o sperietura anterioara reala sau imaginara, ori o experienta sexuala traumatica. Alte cauze mai pot fi infectiile vaginale repetate, nasterile complicate, atitudinile negative fata de sex (context religios restrictiv, homosexualitate). Indiferent de cauze, contactul sexual in aceasta situatie este practic imposibil de realizat. Tratamentul este directionat spre eliminarea raspunsului conditionat prin dilatarea progresiva vaginala de catre femeie, asociata cu psihoterapie.


  Dispareunia

      Dispareunia descrie situatia in care actul sexual este dureros, durerea putand varia de la disconfort pana la durere severa care face imposibil actul sexual cu penetrare. Manifestarea durerii poate fi in timpul actului sexual sau imediat dupa. In functie de localizare, durerea poate fi superficiala sau profunda. Indiferent de intensitatea sau localizarea ei, dispareunia are de cele mai multe ori, cauze organice. Durerea superficiala poate fi determinata de o vulvovaginita micotica, de herpesul genital, inflamatii ale vestibulului vulvar etc. Vaginismul poate fi o alta cauza a dispareuniei.
      Dispareunia profunda poate fi ascociata cu endometrioza, cu bolile inflamatorii pelvine, dar si cu lipsa unei excitatii suficiente. Excitatia insuficienta poate provoca durere prin lipsa pregatirii terenului genital (lipsa lubrifierii, lipsa congestiei mucoasei vaginale si a labiilor mici care pot fi antrenate in introitul vaginal).
      Exista si conditii fiziologice care pot favoriza aparitia durerii (menopauza).
      Durerea ca si sangerarea in timpul sau dupa actul sexual, sunt semne de alarma care trebuie discutate cu medicul specialist. Tratarea eventualelor infectii poate rezolva uneori problema, in alte situatii este suficienta schimbarea pozitiei si folosirea lubrifiantilor (vezi lubrifianti).
      De multe ori se creeaza un reflex conditionat legat de durere, iar femeia va asocia durerea cu sexul si in final va evita contactul sexual. In aceste situatii, pe langa eventualul tratament medicamentos se impune si psihoterapie (vezi sexolog).


  Frigiditatea

      Un numar mare de specialisti considera ca in foarte multe cazuri actul sexual se realizeaza fara producerea orgasmului la femei. Cauzele  frigiditatii sau anorgasmului (cea mai raspindita forma de tulburare sexuala la femei) sunt multiple si obiective.
      Desi frigiditatea este destul de des intalnita, doar un numar mic de femei cu adevarat frigide. Exista doua tipuri de frigiditate:
   - frigiditatea primara;
   - frigiditatea secundara.
      Frigiditatea primara presupune absenta totala a instinctului sexual pe parcursul intregii vieti.
      Frigiditatea secundara se manifesta, insa, dupa o perioada de viata sexuala satisfacatoare.
      Cauzele obiective ale ambelor forme de frigiditate nu pot fi intotdeauna depistate chiar si in cazul unui examen psihologic si somatic minutios.
      Fara indoiala ca unele boli acute sau cronice alaturi de alte simptome si suferinte pot declansa o astfel de reactie. Tulburarea functiei glandelor cu secretie interna in decursul unei anumite perioade de timp poate conditiona o insuficienta a libidoului. Aceeasi influenta o poate avea si dezvoltarea insuficienta a organelor feminine din bazinul mic.
      Cauzele frigiditatii pot fi dereglarea schimbului de substante, afectiuni interne, folosirea indelungata a unor medicamente. Uneori frigiditatea se poate manifesta in urma unor interventii chirurgicale, legate de eliminarea uterului, a ovarelor, sau a ambelor organe, mult mai rar un rol decisiv revenind factorului hormonal.
      O alta cauza a frigiditatii poate fi insuficienta  irigare a clitorisului sau a vaginului. In aceste situatii exista creme energizante (vezi stimulente) care au rolul de a favoriza vascularizarea acestor zone.
      Nu in ultimul rand un rol foarte important il au factorii psihologici. Frigiditatea multor femei este legata de particularitatile lor de viata  (educatia primita, atitudinea tatalui fata de mama, socuri psihice puternice sau alte cauze).
      Tratamentul frigiditatii este complex, un rol important avandu-l psihoterapia. Concentrarea pe senzatia de placere fara a face din aparitia orgasmului un scop in sine este o buna atitudine in tratarea frigiditatii. Colaborarea partenerului sexual este absolut necesara. Disfunctii sexuale la barbati

  Impotenta

      Impotenta este definita simplu ca imposibilitatea obtinerii erectiei, ejacularii sau amandurora. Impotenta este o problema care apare frecvent, care afecteaza cel putin unul din zece barbati. Barbatii cu disfunctii sexuale prezinta o varietate de simptome, fie separate, fie in combinatie: pierderea libidoului, incapacitatea de a initia sau mentine erectia, imposibilitatea ejacularii sau ejacularea precoce, incapacitatea de-a obtine orgasm.
      Disfunctiile sexuale pot fi secundare proceselor sau tratamentului bolilor sistemice, tulburarilor specifice ale sistemului uro-genital, endocrine sau dereglarilor psihogene. Deoarece selectarea si succesul terapiei ulterioare depinde de cauza specifica, este esentiala evaluarea tuturor aspectelor mecanismului erectiei.
      O scadere a dorintei sexuale sau libidoului poate fi datorata deficientei androgenice (de natura hipofizara sau testiculara), tulburarilor psihologice sau utilizarii anumitor medicamente prescrise sau de care se abuzeaza uneori.


   Imposibilitatea erectiei
 Cauzele impotentei erectile pot fi grupate in :
    psihologice;
    organice (fizice).

   1) Cauze psihologice
      Disfunctia erectila cu debut brusc, la barbatii care pot avea erectii in anumite circumstante, dar nu si in altele, sugereaza o cauza psihologica. Cele mai frecvente cauze psihologice sunt: stresul si anxietatea de la locul de munca sau din familie, conflictele si insatisfactiile conjugale, depresia, monotonia sexuala, alta orientare sexuala.

   2) Cauze organice
      Cauzele organice ale impotentei erectile pot fi grupate in:
   - endocrine;
   - medicamentoase;
   - locale;
   - neurologice;
   - vasculare.
      Cauze endocrine. Scaderea testosteronului plasmatic secundar insuficientei testiculare este o dereglare neobisnuita (rara), dar usor de recunoscut si tratat.
      Cauze medicamentoase. Anumite medicamente administrate pentru tratarea altor boli, pot duce la inhibarea secretiei de testosteron si astfel favorizeaza impotenta.
      Cauze neurologice. Mai multe tipuri de afectiuni neurologice determina impotenta: lezarea anumitor zone ale creierului, afectiuni ale maduvei spinarii, lezarea unor nervi consecutiva unor interventii chirurgicale. In cazul afectarii maduvei deasupra regiunii sacrate, reflexul erectiei poate avea loc, dar afectarea difuza a maduvei sacrate determina impotenta totala. Pana la jumatate din barbatii cu diabet zaharat dezvolta impotenta in 6 ani de la aparitia diabetului. 
      Cauze vasculare. Barbatii cu impotenta vasculogena se pot prezenta cu impotenta erectila totala, rigiditate peniana redusa sau pierderea erectiei in cursul actului sexual. Insuficienta vasculara se poate datora ocluziei aortice (sindrom Leriche) sau mai multor afectiuni aterosclerotice in arterele care iriga organul genital (hipogastrice, rusinoase, cavernoase).

   Tratamentul impotentei
      Problema centrala in evaluarea impotentei este de a separa cazurile datorate factorilor psihologici de cele datorate cauzelor organice. In tratamentul impotentei trebuie luate in calcul cateva schimbari in modul de viata al pacientului (renuntatul la fumat, reducerea cantitatii de alcool consumat, reducerea stresului si anxietatii). Daca factorii psihologici sau dificultatile din relatia de cuplu sunt considerate o cauza importanta a impotentei poate fi recomandata terapia sexuala sau de cuplu (vezi sexolog-sex shop besterotic). Terapia sexuala este de multe ori sustinuta si de alte variante de tratament. In prezent exista mai multe tipuri de medicamente administrabile pe cale orala, unguente (vezi stimulente), dar acestea nu produc erectie daca barbatul nu este stimulat sexual. Mai sunt sunt disponibile pentru tratamentul disfunctiei erectile, in functie de etiologie si patologia asociata, terapia intrauretrala, terapia de injectare intracavernoasa, dispozitive cu vacuum (vezi pompe de vid), proteze de penis.
      Terapia chirurgicala poate fi utila in tratamentul potentei scazute legata de obstructia arteriala; totusi potenta poate fi mai curand pierduta decat imbunatatita, dupa chirurgia aortica, suportul nervos autonom fiind afectat. Revascularizarea peniana este eficace numai la barbatii tineri cu afectiuni traumatice arteriale. In cazul impotentei datorate scurgerilor venoase, se recurge la ligatura venoasa.
      Utilizarea substantelor vasoactive, sub forma de unguente vasodilatatoare (vezi stimulente) sau injectabile produc erectie la pacientii cu impotenta psihogena, neurogena si vasculogena.
      Pompele cu vacuum (vezi pompe de vid) sunt dispozitive mecanice disponibile in magazinele de specialitate, care produc erectie prin limitarea intoarcerii venoase si aduc o alternativa nechirurgicala de succes la multi pacienti incluzand unii cu diabet zaharat.
      Protezele peniene trebuie implantate numai la barbatii impotenti refractari la alte forme de terapie. Tija de silastil maleabil inserata in penis furnizeaza cel mai simplu sistem si cu rata de complicatii cea mai mica; totusi performanta functionala si estetica a dispozitivului nu este satisfacatoare in toate cazurile. Protezele cu functionare hidraulica, multicomponente, ofera avantajul unei erectii mai fiziologice si o crestere mai mare in diametru a penisului. Cu toate acestea astfel de dispozitive sunt supuse esecului mecanic.

      Indiferent de cauzele organice sau psihologice ale impotentei, psihoterapia este adesea benefica in limitarea  factorilor psihogeni concomitenti care reduc succesul terapiei medicale si chirurgicale.


  Pierderea dorintei (libidoului)

      Impotenta barbatului de a avea instinct sexual fata de femeie este o tulburare sexuala destul de rar intalnita, iar daca se manifesta o perioada lunga de timp, atunci ea este de natura organica. De aceea, in absenta libidoului, ceea ce determina impotenta, se recomanda un examen riguros la medicul specialist. O scadere a dorintei sexuale sau libidoului poate fi datorata deficientei androgenice (de natura hipofizara sau testiculara), tulburarilor psihologice sau utilizarii anumitor medicamente prescrise sau de care se abuzeaza uneori.


  Problema ejacularii

      Ejacularea precoce descrie situatia in care barbatul ejaculeaza prea repede (uneori chiar inaintea oricarei stimulari sexuale directe). Uneori numai gindul la o situatie stimulanta sexual poate determina ejacularea, alteori aceasta avand loc la scurt timp dupa penetrare (cazul cel mai frecvent). Ejacularea precoce creeaza necazuri mult mai des decat erectia insuficienta. Copulatia practic nu mai poate avea loc daca dupa ejacularea rapida dorinta barbatului nu se mai poate restabili.
      Ejacularea precoce poate aparea la orice virsta si in orice circumstanta, fiind totusi mai des intilnita la tineri, intr-o relatie destul de stransa cu noutatea experientei sexuale (partenera noua, situatie diferita etc).
      In aceste situatii multe cupluri recurg la satisfacerea prin alte metode, dar in timp isi pierd interesul pentru contactul sexual propriu zis, problema se agraveaza si in final partenerii percep actul sexual ca pe ceva imperfect, chiar daca orgasmul se produce totusi.
      Deosebit de chinuitoare este ejacularea precoce asociata cu erectia slaba. Copulatia in astfel de cazuri este imposibila. Cauzele acestei dereglari sunt mai complexe, tratamentul mai dificil si de durata, deoarece exista tulburari in ambele functii si nu se pot completa temporar una pe alta.
      Cauzele ejacularii rapide sunt multiple, de cele mai multe ori insa sunt de natura psihogena. Exista, desigur si cauze organice care determina ejacularea precoce (diabet, suferinte ale prostatei, ateroscleroza etc.), dar in marea majoritate a cazurilor ejacularea precoce este conditionata psihic, in special in cadrul unor disfunctii ale relatiei (parteneri solicitanti din punct de vedere sexual, lipsa de comunicare, neincrederea, asteptari nerealiste, aventurile, dorinta exagerata de a satisface partenera etc). Eventualele remarci depreciative facute la momentul respectiv  vor inrautati si mai mult situatia. Ejacularea precoce poate fi depasita prin autocontrol, dar unii pot avea nevoie de ajutorul unui specialist (sexolog), vezi Sexolog.

      In magazinele de specialitate exista spray-uri sau unguente (creme), care intarzie ejacularea, dar pot interfera cu recunoasterea ejacularii (vezi stimulente).
      Terapia sexuala traditionala este singura in masura sa rezolve problema ejacularii precoce (chiar daca medicatia ar putea deveni o forma optionala de terapie), desi marea majoritate a cuplurilor considera a fi extrem de dificil sa etaleze o astfel de problema in fata unui specialist.


  Incapacitatea de a obtine orgasm

      La barbati orgasmul este echivalent cu ejacularea. Incapacitatea de a obine orgasm presupune incapacitatea de a ejacula (vezi actul sexual propriu zis/ problema ejacularii). Absenta emisiei este un simptom care se poate datora unei ejaculari retrograde, inervatiei simpatice, deficientei androgenice sau medicamentelor. Ejacularea retrograda poate surveni dupa o interventie chirurgicala pe colul vezicii urinare sau se dezvolta spontan la un barbat diabetic. Evidentierea spermei intr-o mostra de urina postcoitala stabileste diagnosticul. Deficienta androgenica determina o scadere a secretiei prostatei si a veziculelor seminale si diminuarea volumului ejaculator. In sfarsit, unele medicamente afecteaza mai curand ejacularea decat erectia sau libidoul.
      Daca libidoul si functia erectila sunt normale, absenta orgasmului este aproape intotdeauna datorata unei tulburari psihiatrice.  In oricare din situatii, se recomanda prezentarea de urgenta la medicul de specialitate.


  Priapismul

      Priapismul reprezinta o erectie persistenta, dureroasa, adesea nelegata de activitatea sexuala. Priapismul poate fi deosebit de o erectie normala prin absenta turgescentei glandului penian. Priapismul poate fi idiopatic, dar de multe ori asociat cu anumite boli (anemia cu celule in secera, leucemie cronica granulocitara, leziuni la nivelul maduvei spinarii, rar- cu injectarea unor agenti vasodilatatori, de exemplu papaverina, in penis). Tulburarea poate fi secundara coagularii sangelui in spatiile sinusoidale ale penisului sau anumitor anomalii ale mecanismului detumescentei.

      Netratarea corespunzatoare a priapismului determina de obicei fibroza si prin urmare pierderea functiei erectile. In fazele precoce, detumescenta se poate realiza uneori prin aspiratie, irigarea corpului cavernos si injectarea unor vasoconstrictori slabi. Daca aceasta esueaza, poate fi necesara interventia chirurgicala cu crearea unui sunt vascular.Cosul cu produse Sex Shop Best Erotic
0 produse in cos
0.00 RON
Cosul cu produse Sex Shop Best Erotic

Sex Shop Best Erotic - Contul meu
Formular autentificare
Sex Shop Best Erotic - Contul meu

Sex Shop Best Erotic - Inscriere newsletter
Completati adresa de e-mail
Sex Shop Best Erotic - Inscriere newsletter

Intrebari frecvente la Sex Shop Best Erotic Intrebari frecvente la Sex Shop Best Erotic

Curs valutar BNR si Convertor valuta
Curs valutar BNR
1 EUR = 4.287 RON
1 USD = 3.0821 RON

Calculator valuta
RON
EUR
USD
Curs valutar BNR si Convertor valuta
Sex Shop Best Erotic